Ár: 800 Ft
Leírás

Termesztési érték: kései érésű, közepesen.bőven termő, termésátlaga 10-13 t/ha. Erős növekedésű, államilag elismert (1973) vörösborszőlő-fajta. Talaj és fekvés iránt igényes, fagyérzékeny, a szárazságot közepesen tűri, zöldmunkaigényes, kevésbé rothad, agrobaktériumra kifejezetten fogékony, kedvezőtlen évjáratban rosszul termékenyül. Bora kellemes illatú, rendkívül finom zamatú, tüzes, telt, harmonikus, kellemesen fanyar minőségi vörösbor. Klónja: C. 348.

Metszés: Hosszú- (szálvesszős) metszés.

Érési idő: szeptember vége-október eleje.

Fürt: ágas, laza, középnagy, átlagtömege 120 g. A bogyó gömbölyű, kicsi, átlagtömege 1,7 g, kék, pontozott, feltűnően hamvas. Húsa puha, leves, olvadó. Íze közömbös. Héja középvastag, szívós.

Hasonló fajta: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Zefír.

Szinonim nevek: Merlot noir, Merlot blau, Merlo, Merlau, Merlot nero.

Származás: Franciaország.

Forrás: Tóth Imre - Pernesz György (2001): Szőlőfajták, Mezőgazda Kiadó, Budapest.